Istine o Halilovićima

Čitajte i širite

10.08.2018.

Kako je Semir Halilović pustio „niz vodu“ ministra Muharema Fišu

Kako je Semir Halilović pustio „niz vodu“ ministra Muharema Fišu

Nakon što je tri godine zaredom Fondacija „Pravednost“ dobila stotine hiljada maraka od Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, šibicarskom snalažljivošću njen osnivač Semir Halilović je ugasio Fondaciju. Uz gašenje ove, osniva se nova fondacija sličnog imena „Pravda“, a na njenom čelu više nije Halilović, već Davut Zuljević, kadar BPS-a iz Sarajeva. Ekspresno novoosnovana fondacija dobija čak 205 hijada KM od istog ministarstva koje je prethodnih godina dalo oko 1,2 miliona maraka Semirovoj Fondaciji „Pravednost“.

Očigledno je da je Semir Halilović promijenio naziv fondacije i umjesto sebe poturio nekog glinenog goluba preko kojeg će se isisavati novac od boraca. Kada su neki mediji prozvali Halilovića tvrdeći da je on osnivač nove Fondacije „Pravda“, zaprijetio im je tužbom tvrdeći da on nema veze sa njom. I nema, jer se „snašao“ pa je za izvlačenje novca poturio drugu osobu.

Međutim, zanimljivo je kako je Semir Halilović reagovao na to prozivanje medija i nalaze federalnih revizora. Rekao je kako on nije osniivač Fondacije „Pravda“ i da njemu Ministarstvo za boračka pitanja KS nije dalo novac.

Očigledno je da Halilović ne negira da je BPS-ovo ministarstvo neprimjereno i netransparentno davalo novac od boraca, već samo odbacuje da je taj novac došao do njega. Halilović nije ni pokušao odbraniti ministra za boračka pitanja KS Muharema Fišu. Ni riječi od Seferovog sina kojom bi rekao da njegov stranački kolega nije pronevjerio novac. Nije bilo ni stranačke niti ljudske podrške Fiši i odbacivanja onoga za šta je kroz nalaze revizora optužen ovaj ministar. Bilo bi to kolegijalno da je Semir, kao čovjek koji je postavio Fišu, stao u odbranu svog ministra. Umjesto toga, Semir je samo zaštitio sebe, a nije ni riječju negirao Fišinu odgovornost. Doduše, bilo bi to teško jer su neumoljivi dokumenti kojima ovo ministarstvo priznaje da je dalo više od 1,2 miliona maraka dvjema fondacijama.

To je cijena tala sa Semirom Halilovićem. Jedan BPS-ovac isturen i zadužen da izvlači budžetski novac, a drugi da ga prima preko neke fantomske fondacije – dok je za to vrijeme Semir Halilović samo sebe štitio. Fišo, tako će Semir pokušati i kada revizore i medije zamijene tužioci.

 

Istine o Halilovićima


MOJI LINKOVI

MOJI FAVORITI
-

BROJAČ POSJETA
150934

Powered by Blogger.ba